Formaat Dakine Rugzak kiezen

Een rugzak koop je voor het dagelijks gebruik naar school, naar je werk of voor op reis. We begrijpen dat het best lastig is om online in te schatten welk volume je precies nodig hebt. Vandaar dat wij je proberen te helpen een goede keuze te maken!

Volume t/m 14 liter:

Dit zijn zgn kinderrugzakken of voor kleine personen die een dagje weggaan en niet meer meenemen dan een flesje water, wat te eten en je sleutels, portemonnee en mobiel.

Rugzakken t/m 14 liter zijn zeker niet te gebruiken als schooltas! (Tenzij je op de basisschool zit.)

Volume van 15 t/m 19 liter:

De rugzakken van 15 t/m 19 liter zijn zgn. dag-rugzakken (daypacks) of voor citytrips. Ze zijn vaak te klein als rugzak om naar school te gaan.

Volume 20 t/m 24 liter:

Nu komen we ergens! Als je een rustige dag met een paar uurtjes les hebt kan je kiezen voor een rugzak met een volume tussen 20 en 24 liter. Vaak hebben deze rugzakken veel extra vakken waar je pennen, calculator en je laptop of iPad in kwijt kunt. Dit scheelt veel zoekwerk onderin je tas. Zo heb je alles netjes geordend als je naar school gaat. Sommige tassen hebben een heupband voor extra steun in de rug en zijn de schouderbanden voorzien van een borstband welke zorgt dat de tas op zijn plek blijft als je fietst. 

Volume 25 t/m 29 liter:

Dit is de range van de echte school rugzakken. In dit volume zijn alle rugzakken geschikt voor een lange schooldag. Vaak hebben deze rugzakken veel extra vakken waar je pennen, calculator en je laptop of iPad in kwijt kunt. Dit scheelt veel zoekwerk onderin je tas. Zo heb je alles netjes geordend als je naar school gaat. Sommige tassen hebben een heupband voor extra steun in de rug en zijn de schouderbanden voorzien van een borstband welke zorgt dat de tas op zijn plek blijft als je fietst. (25 Liter is al geschikt voor personen vanaf ca. 1.50m).

Volume 30 liter en meer:

Heb je echt schooldagen met heel veel boeken, je laptop, je iPad en nog een heleboel meer? En ben je ook nog eens 1.85 of groter? Kijk dan naar rugzakken met een volume van meer dan 30 liter. Let op! Veelal zijn rugzakken van 30 liter of meer geschikt voor grote(re) jongens. Voor meisjes is 30 liter of meer eigenlijk net te groot! Dit formaat rugzak is wel vaak ideaal om mee te nemen op reis als handbagage.


Vind je het nog steeds moeilijk een keuze te maken? Stuur dan een mailtje naar klantenservice@dakine-online.nl of bel ons.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
← Keer terug naar de backoffice    ✔ Voor 23:30 besteld = morgen in huis!* ✔ Gratis verzending in NL en BE va. €25 ✔ Gratis ruilen en retour va. 30 euro ✔ Niet goed = Geld terug Verbergen